În timp ce multe țări, inclusiv cele din Vecinătatea Estică a UE au început să relaxeze măsurile restrictive impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei, consecințele politice, sociale și economice ale pandemiei rămân a fi la ordinea zilei. Potrivit unor surse, economiile țărilor membre ale Parteneriatului Estic au fost puternic afectate, într-o măsură chiar mai mare decât statele membre ale UE.
Pe 17 iunie, echipa proiectul „3 DCFTAs”, în parteneriat cu Forumul Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic și cu Biroul de Cooperare a Think-Tank-urilor ucrainene din Bruxelles (UTTLOB) cu suportul UE vor organiza webinarul „Impactul economic și social al pandemiei COVID-19 asupra țărilor Parteneriatului Estic”.
Experți din cele șase state membre vor prezenta o evaluare a situațiilor din țările din care provin țările, cu un accent pe următoarele aspecte:
● Măsurile de prevenție și impactul macroeconomic al acestora
● Impactul pandemiei asupra sectoarelor importante (industrie, agricultură, servicii, IMM-uri, sector bancar)
● Impactul social (sectorul sănătății publice, șomaj, asigurarea serviciilor de bază)
AGENDA
Moderatori:
Cuvânt de deschidere:
Vorbitori:
Data: 17 iunie, 2020
Ora: 14:00-15:30 CET
Platforma: ZOOM
ÎNREGISTRARE
Termenul limită pentru înregistrare este 16 iunie 2020, limba de lucru a evenimentului va fi engleza.
Transmisiunea live a evenimentului va fi disponibilă și pe paginile de facebook ale proiectului “3 DCFTAs” Project şi UTTLOB.
Instrucțiuni Webinar:
Vă rugăm să vă conectați la eveniment cu 5 minute înainte de începere (13:55) pentru a beneficia de asistență și suport tehnic, în cazul unor eventuale defecţiunilor tehnice.
Evenimentul va fi înregistrat, ulterior acesta va fi procesat și distribuit de către organizatori. Prin înregistrarea la eveniment, vă exprimați consinţământul pentru procesarea înregistrării și acceptaţi termenii și condițiile prevăzute de politica privind confidențialitatea datelor din cadrul CEPS.
Proiectul „3 DCFTAs” este finanțat de Suedia
Acest eveniment este organizat cu sprijinul Uniunii Europene
în cadrul proiectului „Asigurarea continuării reformelor și integrării europene a Ucrainei”