Tinatin Akhvlediani

Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS)

Cercetător

Tinatin Akhvlediani este cercetător la departamentul de politică externă CEPS (Centrul pentru Studii Politice Europene . Expertizele și publicațiile sale sunt axate pe domeniul TIC (tehnologii informaționale și comunicații) și comerț. Zona geografică de expertiză o reprezintă Parteneriatul estic, cu un accent specific asupra Acordurilor de asociere ale UE cu Georgia, Moldova și Ucraina.

Tinatin deține un doctorat în economie de la Universitatea din Varșovia, masterat în economie internațională de la Universitatea din Varșovia și studii economice europene de la Colegiul Europei și diplomă de licență în economie de la Universitatea de Stat din Tbilisi.

Înainte de activa în cadrul CEPS, aceasta a activat în calitate de asistent de cercetare la Digital Economy Lab, înființat în comun de Universitatea din Varșovia și Google, a mai activat ca asistent academic și la Colegiul Europei. Din 2017, Tinatin este coordonatoarea unui proiect de cercetare acordat de Centrul Național de Științe al Poloniei privind TIC și comerțul în Europa Centrală și de Est. În cadrul acestui proiect a efectuat vizite de cercetare la Universitatea Indiana din Statele Unite, Institutul de Studii Economice Internaționale din Viena din Austria și Universitatea Shanghai din China. Rezultatele cercetării sale au fost prezentate la conferințele internaționale din Europa, precum și în Canada, Statele Unite, China și Australia.

Tinatin a fost numită printre cei mai de succes absolvenți ai Universității de Stat din Tbilisi și a apărut de mai multe ori în emisiunile și ziarele TV din Georgia. Grație realizărilor și angajamentelor sale academice în activități din străinătate privind ce implică promovarea Georgiei, a fost distinsă cu mai multe onoruri, inclusiv o medalie de aur de la președintele Georgiei și un certificat de onoare pentru activitățile sale dedicate diasporei din Grecia.