Coronavirus: The European Union stands by its Eastern partners

Ca parte a răspunsului său global la epidemia de coronavirus, Comisia Europeană mobilizează un pachet de sprijin de urgență pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, astfel au fost realocate 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi.

În plus, Comisia va redirecționa și utilizarea instrumentelor existente în valoare de până la 700 milioane EURO în toată regiunea pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei provocate de coronavirus. Accesează linkul pentru a afla mai multe detalii despre susținerea Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în lupta cu Coronavirus: https://bit.ly/3bCf0gK

În pofida dificultăților fără precedent cu care se confruntă statele membre, Uniunea Europeană oferă un sprijin generos celor șase țări din Parteneriatul Estic, care include Republica Moldova.

Sprijin pentru sectorul sănătății (30 milioane EUR):
• Lucrul cu OMS pentru furnizarea de dispozitive medicale și echipamente personale, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de protecție.
• Instruirea personalului medical și de labo
rator, creșterea gradului de sensibilizare în cele șase țări.

Sprijin pentru cele mai vulnerabile grupuri din societate (11,3 milioane EUR):
• Granturi de până la 60.000 EUR pentru organizațiile societății civile pentru a răspunde la nevoile imediate, cum ar fi sprijinirea școlilor locale cu învățământ la distanță – deja disponibile prin “Mecanismul de Reacție Rapidă” regional al UE.
• Lansarea “Programului de Solidaritate al Parteneriatului Estic” pentru a ținti cele mai afectate părți ale populației, cu sub-granturi pentru organizațiile locale mai mici.

Află mai multe detalii accesând linkul:
https://bit.ly/3bCf0gK