Webinar - COVID-19 în Europa de Est: „Vaccinarea de urgență în Europa de Est”

În timp ce în Uniunea Europeană (UE) rata vaccinare a crescut în mod considerabil în ultimele două luni și se așteaptă ca aceasta să atingă 70% către finele lunii iulie, țările din Europa de Est rămân cu mult în urmă la acest capitol. UE va avea în curând doze de vaccin în surplus, iar cel mai actual subiect de discuție rămâne a fi cum să fie potrivită cererea cu oferta.

 

Pe 9 iunie, în cadrul proiectului “3 DCFTAs”, CEPS (Centrul de Studii Politice Europene), în cooperare cu Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic, organizează  Webinarul - COVID-19 în Europa de Est: "Vaccinarea de urgență în Europa de Est”.

 

În cadrul webinarului vor fi puse în discuție subiecte legate de strategiile de vaccinare și ultimele date privind rata de vaccinare în țările Parteneriatului Estic, Federația Rusă, precum și din Uniunea Europeană. De asemenea, vor fi abordate și subiecte precum modul de organizare a procesului de vaccinare și noile condiții privind călătoriile internaționale. Evenimentul este public și presupune și o sesiune finală de întrebări și răspunsuri.

 

Vorbitori:

Martin Mühleck, Comisia Europeană, lider de echipă,  DG NEAR Covid-19 Response Project;

Veronika Movchan, Institutul pentru Cercetări Economice și Consultanță de Politici, Kyiv;

Denis Cenușa, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Chișinău;

Tamara Kovziridze, Reformatics, Tbilisi;

Benyamin Poghosyan, Asociația de Științe Politice din Armenia, Yerevan;

Shahla Ismayil, Asociația Femeilor pentru Dezvoltarea Rațională, Baku, Comitetul de coordonare EaP CSF;

Andrei Yahorau, Centrul pentru Transformare Europeană, Minsk, EaP CSF ;

Andrey Makarychev, Universitatea din Tartu.


Moderator:

Michael Emerson, cercetător senior asociat CEPS.

 

Data: 9 iunie, 2021;

Ora: 14:00-15:30 CET sau 15:00-16:30 ora Chișinăului.

Platforma: ZOOM.

 

ÎNREGISTRARE

(link de acces către formularul de înregistrare - https://bit.ly/3fFNq78)

 

Accesul la eveniment este gratuit și deschis pentru publicul larg. Termenul limită pentru înregistrare este 8 iunie, 2021. Numărul participanților este limitat, însă va fi asigurată transmisiunea live a evenimentului pe paginile de Facebook ale proiectelor “3 DCFTAs” Project, EaP CSF și EXPERT-GRUP.

 

Instrucțiuni Webinar:

Vă rugăm să vă conectați la eveniment cu 5 minute înainte de începere (13:55 CET sau 14:55 ora Chișinăului) pentru a beneficia de asistență și suport tehnic. Veți putea adresa întrebări vorbitorilor în chatul Întrebări și Răspunsuri, afișat în timpul webinarului.

 

Evenimentul va fi înregistrat, ulterior acesta va fi procesat și distribuit de către organizatori. Prin înregistrarea la eveniment vă exprimați consimțământul pentru procesarea înregistrării și acceptați termenii și condițiile prevăzute de politica privind confidențialitatea datelor din cadrul CEPS.