Webinar: COVID-19 în Europa de Est: "Cum facem față celui de-al treilea val?"

În timp ce o mare parte dintre statele Uniunii Europene (UE) și-au depășit obiectivul de 70% de adulți vaccinați împotriva COVID-19, în Europa de Est, în ultimele săptămâni, al treilea val de infectări devine din ce în ce mai virulent, atât în ceea ce privește numărul cazurilor noi depistate în fiecare zi, cât rata înaltă a deceselor.

 

Pe data de 5 noiembrie, în cadrul Proiectului „3DCFTAs”, CEPS în colaborare cu Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic organizează webinarul: COVID-19 în Europa de Est: „Cum facem față celui de-al treilea val?”.

 

În cadrul webinar-ului vom discuta despre proviziile de vaccin din regiune; problemele legate pe de o parte de scepticismul populației cu privire la vaccinare, iar pe de altă parte, de dificultățile logistice și organizaționale, care împiedică asigurarea unui process rapid și complet de vaccinare. De asemenea, vom vorbi despre particularitățile celui de-al treilea val de infectări și care ar fi deciziile politice dezirabile care ar putea duce la atenuarea daunelor noului val de infectări pentru societățile est-europene. Evenimentul este public, iar participanții vor putea interacționa cu vorbitorii în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

 

Vorbitori:

  • Dr Siddharta Dattas, manager de program, „Boli prevenibile prin vaccinare și imunizare”, Organizația Mondială a Sănătății, Geneva; (tbc)
  • Veronika Movchan, Institutul pentru Cercetări Economice și Consultanță de Politici, Kyiv;
  • Denis Cenusa, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Chișinău;
  • Tamara Kovziridze, Reformatics, Tbilisi;
  • Benyamin Poghosyan, Asociația de Științe Politice din Armenia, Yerevan;
  • Shahla Ismayil, Asociația Femeilor pentru Dezvoltarea Rațională, Azerbaijan, Comitetul de coordonare EaP CSF;
  • Andrei Yahorau, Centrul pentru Transformare Europeană, Belarus, EaP CSF ;

Moderator:

  • Michael Emerson, cercetător senior, CEPS.

 

Data: 5 noiembrie, 2021;

Ora: 14:00-15:30 CET;

Platforma: ZOOM

 

ÎNREGISTRARE

Accesul la eveniment este gratuit și deschis pentru publicul larg. Termenul limită pentru înregistrare este 4 noiembrie, 2021. Numărul participanților este limitat, însă va fi asigurată transmisiunea live a evenimentului pe paginile de Facebook ale proiectelor “3 DCFTAs” Project și UTTLOB.

 

Instrucțiuni Webinar:

Vă rugăm să vă conectați la eveniment cu 5 minute înainte de începere (13:55) pentru a beneficia de asistență și suport tehnic. Veți putea adresa întrebări vorbitorilor în chatul Întrebări și Răspunsuri, afișat în timpul webinarului.

 

Evenimentul va fi înregistrat, ulterior acesta va fi procesat și distribuit de către organizatori. Prin înregistrarea la eveniment vă exprimați consimțământul pentru procesarea înregistrării și acceptați termenii și condițiile prevăzute de politica privind confidențialitatea datelor din cadrul CEPS.