Anunțăm un nou apel de participare la concursul de eseuri „Youth Essay Prize Competition"

Anunțăm un nou apel de participare la concursul de eseuri „Youth Essay Prize Competition”, pe tematici ce țin de Acordurile de Asociere și ZLSAC dintre Moldova, Georgia, Ucraina și Uniunea Europeană. Apelul se adresează tinerilor cu vârsta până la 30 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, Ucrainei sau Georgiei.

Organizatorii concursului menționează obligativitatea elaborării eseurilor în limba engleză și calitatea lingvistică bună. Eseurile trebuie să fie analitice, argumentative, să conțină afirmații originale și să nu depășească 3000 de cuvinte. Este binevenit ca autorii să demonstreze cunoștințe aprofundate legate de Acordurile de Asociere și ZLSAC, obținute prin studii, cercetări sau experiență profesională. Cele mai bune eseuri, vor fi premiate cu câte 500 Euro fiecare și vor fi publicate pe site-ul  www.3dcftas.eu

Eseurile trebuie să fie expediate până la data de 30 septembrie 2020, la adresa remizov@ier.kyiv.ua. Autorii trebuie, de asemenea, să indice țara/orașul lor de reședință și vârsta. 

În cadrul edițiilor anterioare ale competiției, profilul participanților a variat de la elevi de liceu cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, la profesioniști post-doctoranzi de 29 de ani. Participanții de o vârstă mai tânără sunt încurajați să aplice, întrucât politica de evaluare presupune aplicarea unui factor de ponderare, în funcție de vârstă autorului.

Pentru informații, puteți consultați lista eseurilor premiate anii precedenți.

Câştigătorii apelului 4 şi lista de eseuri (decembrie 2019)
Câştigătorii apelului 3 şi lista de eseuri (octombrie 2018)
Câştigătorii apelului 2 şi lista de eseuri (decembrie 2017)
Câştigătorii apelului 1 şi lista  de eseuri (mai 2017