Republica Moldova şi Europa – Ghid scurt

Michael Emerson, Denis Cenuşa

Această broşură este o versiune prescurtată a unui studiu mult mai amplu care vizează explicarea Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC), încheiate de UE cu Republica Moldova. Studiul mai amplu, întitulat „Aprofundarea relaţiilor UE – RM: Ce? De ce? Cum?”, a fost elaborat de două echipe de cercetători (menţionaţi pe coperta din spate a acestei broşuri) de la două centre analitice independente: Centrul de Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles şi Expert-Grup din Chişinău.

Fondat în Bruxelles în anul 1983, CEPS este un centru analitic important în domeniul afacerilor europene, cu o capacitate puternică de cercetare internă şi cu o reţea extinsă de institute partenere în întreaga lume.

Expert-Grup este un centru analitic independent, specializat în cercetări în domeniul economiei şi politicii. Activităţile de bază aleacestui centru sunt analizele, previziunile economice şi cercetările în domeniul politicilor publice.

Michael Emerson este cercetător asociat superior la CEPS. Denis Cenuşă este expert asociat la Expert-Grup.

Opiniile exprimate în această broşură aparţin în întregime autorilor şi nu pot fi atribuite CEPS, Expert-Grup, altor instituţii cu care autorii sunt asociaţi sau Uniunii Europene.

Autorii aduc sincere mulţumiri Agenţiei Suedeze pentru Cooperare Internaţională și Dezvoltare (Sida) pentru susţinerea proiectului.