Webinarul: Tranziția de la Trump la Biden, prin ochii Europei de Est (și ai Uniunii Europene)

Pe 20 ianuarie, Joe Biden va fi învestit în calitate de cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA). După patru ani de guvernare a lui Donald Trump după principiul „America First”, așteptările sunt că administrația noului președinte Biden își va reorienta politica externă spre revitalizarea relațiilor cu aliații transatlantici europeni și spre restabilirea și îmbunătățirea mecanismelor de ordine globală. În timp ce pentru democrațiile liberale din Vest va începe perioada de „revenire la normalitate” în relațiile cu SUA, țările din Europa de Est de asemenea își pun speranțe în noul președinte american.

Așadar, pe 27 ianuarie, în cadrul Projectului CEPS „3 DCFTAs” în colaborare cu Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic va fi organizat webinarul „Tranziția de la Trump la Biden, prin ochii Europei de Est (și ai Uniunii Europene)”.

În calitate de vorbitori ai webinar-ului vor fi experți din țările Parteneriatului Estic și Federația Rusă care vor pune în discuție „moștenirea” lăsată de președintele Trump pentru țările pe care le reprezintă și se vor expune cu privire la așteptările pe care le creează noul președinte american Biden pe diferite segmente de cooperare bilaterală: de la susținerea democrației, securitate și economie, până la lupta împotriva pandemiei și a schimbărilor climatice. Evenimentul este public și include și o sesiune de întrebări și răspunsuri.


Vorbitori:

●      Veronika Movchan, Institutul pentru Cercetări Economice și Consultanță de Politici, Ucraina

●      Denis Cenusa, Expert-Grup, Moldova

●      Ghia Nodia, Universitatea de Stat din Georgia „Ilia Ceavceavadze”, Georgia

●      Benyamin Poghosyan, Asociația de Științe Politice din Armenia, Armenia

●      Shahla Ismayil, Asociația Femeilor pentru Dezvoltarea Rațională, Azerbaijan, Comitetul de coordonare EaP CSF;

●      Andrei Yahorau, Centrul pentru Transformare Europeană, Belarus, EaP CSF

●      Andrey Makarychev, Universitatea Tartu, Estonia

●      George Spencer Terry, Universitatea Tartu, Estonia

 

Moderator:

  • Michael Emerson, Cercetător senior, CEPS

 

Data: 27 ianuarie, 2021;

Ora: 11:30-13:00 CET;

Platforma: ZOOM.

 

ÎNREGISTRARE 

 

Accesul la eveniment este gratuit și deschis pentru publicul larg.

Termenul limită pentru înregistrare este 26 ianuarie 2021.

Numărul participanților este limitat, însă va fi asigurată transmisiunea live a evenimentului pe paginile de Facebook ale proiectelor “3 DCFTAs” Project și EaP CSF

 

Instrucțiuni Webinar:

Vă rugăm să vă conectați la eveniment cu 5 minute înainte de începere (11:25) pentru a beneficia de asistență și suport tehnic. Veți putea adresa întrebări vorbitorilor în chatul Întrebări și Răspunsuri, afișat în timpul webinarului.

 

Evenimentul va fi înregistrat, ulterior acesta va fi procesat și distribuit de către organizatori.

Prin înregistrarea la eveniment vă exprimați consimțământul pentru procesarea înregistrării și acceptați termenii și condițiile prevăzute de politica privind confidențialitatea datelor din cadrul CEPS.