Webinar-ul. COVID-19 în Europa de Est: consecințele economice și politice

Pe data de 16 decembrie, Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) organizează webinar-ul  ”COVID-19 în Europa de Est: consecințele economice și politice” în cadrul Proiectului “3 DCFTAs”. Evenimentul este organizat în cooperare cu Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic.

În cadrul webinar-ului vom evalua situația pandemică în Europa de Est comparativ cu tendințele din cea mai mare parte a Europei de Vest, unde al doilea val de infecții, care a început vara, l-a depășit pe primul, cel din primăvară, însă acum a atins apogeul și se atestă o scădere a numărului de infecții noi.

Prin contrast, în unele țări din Europa de Est, precum Ucraina și Moldova, dar și Rusia, pandemia continua să accelereze și este în mod evident scăpată de sub control. Azerbaijan, Belarus și Armenia se confruntă de asemenea cu al doilea val de infecții, iar apogeul acestuia a fost depășit doar în Armenia. În același timp, Georgia, țară care a evitat primul val, acum înregistrează o accelerare explozivă a numărului de infecții.

Webinarul va găzdui experți din Europa de Est,  care vor dezbate aceste evoluții dramatice și consecințele epidemiologice, economice și politice ale pandemiei. Participanții la webinar vor putea interacționa cu vorbitorii la sesiunea de întrebări și răspunsuri,


Vorbitori:

●      Veronika Movchan, Institutul pentru Cercetări Economice și Consultanță de Politici, Ucraina;

●      Denis Cenușa, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Moldova;

●      Tamara Kovziridze, „Reformatics”, Georgia;

●      Benyamin Poghosyan, Asociația de Științe Politice din Armenia, Armenia;

●      Shahla Ismayil, Asociația Femeilor pentru Dezvoltarea Rațională, Azerbaijan, Comitetul de coordonare EaP CSF;

●      Andrei Yahorau, Centrul pentru Transformare Europeană, Belarus, EaP CSF.

●      Andrey Makarychev, Universitatea din Tartu, Estonia.


Moderatori:

  • Michael Emerson, Cercetător senior asociat, CEPS;

 

Data: 16 decembrie, 2020;

Ora: 11:30-13:00 CET;

Platforma: ZOOM.

 

ÎNREGISTRARE

Accesul la eveniment este gratuit și deschis pentru publicul larg.

Vă rugăm respectuos să vă înregistrați în limba engleză până pe data de 15 decembrie, 2020.

Numărul participanților este limitat, însă va fi asigurată transmisiunea live a evenimentului pe paginile de Facebook ale proiectelor “3 DCFTAs” Project.

 

InstrucțiuniWebinar:

Vă rugăm să vă conectați la eveniment cu 5 minute înainte de începere (11:25) pentru a beneficia de asistență și suport tehnic. Veți putea adresa întrebări vorbitorilor în chatul Întrebări și Răspunsuri, afișat în timpul webinarului.

 

Evenimentul va fi înregistrat, ulterior acesta va fi procesat și distribuit de către organizatori. Prin înregistrarea la eveniment vă exprimați consimțământul pentru procesarea înregistrării și acceptați termenii și condițiile prevăzute de politica privind confidențialitatea datelor din cadrul CEPS.